Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jakou hrozbu? No to je taky úlet, bohajeho ...

1 0
možnosti
DD

Strašit se musí furt a porád. ;-)

Až se podrobně a do detailů rozebere projev pana prezidenta, najdou se i jiné strašidla. Už teď jeho "příznivci" politologové na ČT24 pitvají třeba schůzku s panem Ištvánem. Jojo, není-li zlo, vyrobíme si ho.

1 0
možnosti
JV

J73a79n 25V81e83s49e31l48ý

8. 8. 2013 3:44

Prezident může jmenovat 2x premiéra zcela libovolně. Takže opravdu nemusí chtít, aby to byl  předseda strany. Je pak na těch, co by je chtěl prezident jmenovat místo předsedy, aby prezidenta poslali do háje a aby mu jasně řekli, že s pověřením bude souhlasit jen předseda strany.

Zeman může jmenovat 2x opravdu kohokoliv, ale jmenovaný s tím musí souhlasit... A ŠMYTEC!

Koaliční potenciál ať neřeší prezident, je to na stranách, jak se dohodnou. Kdyby dal na kecy na tzv. koaliční potenciál, tak jmenoval Němcovou, která místo 101 má jen podporu 98, jak se včera hned při první volbě prokázalo.

První pokus pro vítěznou stranu a druhý pro druhou nejsilnější. Je to logické a tenhle postup má šanci, že se strany dohodnou nějak samy.

3 0
možnosti
LN

..tak..a te´d mi řekněte že by nastal případ...kdy vítězná strana přijde s návrhem...aby se vládu pokusil sestavit někdo jiný než předseda oné strany....třeba nějaký nestraník....???

0 0
možnosti
TH

Každá strana se objektivně může dohodnout na koalici s každou jinou...zákon žádné svazky neblokuje, je to na stranách, jak si to domluví. Tudíž ano, premiéra má mít strana s největším počtem hlasů ve volbách.

1 0
možnosti
PK

V situaci kdy to byla očividná ztráta času (minulé volby) kdy prostě nadpoloviční většina poslanců deklarovala že s ČSSD nepůjde bych Klauze považoval za blázna kdyby ten pokus Sobotkovi dával.

Je třeba výsledky a ne stupidní dodržování procedur.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Konzultant online marketingu, taoista šmrcnutý zenem, pasivní aktivista a kryptopunker.


Najdete mě i na Google Plus pod účtem Luděk Kvapil, nebo na Twitteru jako sivaO1c. Samozřejmě působím na na Facebooku