Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37i92r66i 79C28e91e

10. 11. 2013 14:43

Je třeba si také položit otázku, nakolik se Islám slučuje s Ústavou a s českým právním řádem...

2 0
možnosti

Neslučuje se vůbec. V islámu neexistuje pojem církevní a světské. Z tohoto hlediska je české právo a ústava v rozporu s islámem. 

Nutno si uvědomit, že za Rakouska-Uherska byl islám uznaný jako státní náboženství, ale platili pro něj hranice a tím byly zákony R-U. Stejně v Polsku již od bitvy u Grunwaldu, kde Polákům pomohli i tatarské oddíly je islám uznávaný, ale vždy se muslimové museli podřídit polským zákonům. Za možnost svobodně praktikovat své náboženství měli povinnost stavět válečné oddíly pro polského krále.

Ve Španělsku po reconquistě byl islám třetím povoleným náboženstvím a španělský král byl nazýván králem tří náboženství. Judaismu, křesťanství a islámu.. Ovšem po masakru v Otrantu roku 1480 tureckými vojsky španělsko přehodnotilo svoji náboženskou politiku a vypovědělo všechny muslimy a židy ze země, jakožto možnou hrozbu, vzhledem k tomu, že ve Středozemním moři dominovalo turecké námořnictvo. A muslimové a židé byli potencionální pátá kolona.

0 0
možnosti
Foto

Klasická ukázka demagogie :) 

Svobodu vyznání obě dívky ofc mají :)

4 3
možnosti

Nikdo v naší zemi nepožaduje v souvislosti s žádnou formou vzdělávání ani zaměstnání zřeknutí se nebo naopak přijetí nějakého náboženství. Jen jsou v některých případech pro všechny bez rozdílu, nediskriminačně, nařízeny pracovní oděvy.

4 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že islám ve skutečnosti není, nikdy nebyl a nikdy nebyl zamýšlen jako náboženství, ale jedná se pouze o absolutně zlou supremacistní ideologii s pouhými (nekonzistentními) vnějšími znaky abrahámovských náboženství, není v žádném případě ústavou kryt.

2 2
možnosti
Foto

Formulace je matoucí, na první pohled by se mohlo zdát, že o tom něco víte. pravda je mnohem smutnější - je to způsob, v němž byl mist J. Goebbels. Vy ani nevíte, ani vědět nechcete, jen manipulujete.

0 0
možnosti

Myslím, že jste na to kápl a hlavně těmi fotografiemi. Ano, všechny ty fotky ukazují, že naše kultura je evropská, založená na křesťanství a taková by měla zůstat. Nemám nic proti jiným náboženstvím, ale žijeme v křesťanském světě, nikoliv muslimském. A tak s tou ředitelkou souhlasím.

7 3
možnosti

Co takhle se zeptat i druhé strany, než se spravedlivě rozhořčíte?

0 0
možnosti

Jo, ještě k těm moravským a českým šátkům. Nošení šátků a čepců označovalo vdanou ženu...stejnou funkci měly u měštek klouboučky

Proto se také říká....dostat se pod čepec:-P

4 1
možnosti

Jste ňákej chytrej:-P   Docela by mě zajímalo, proč se taky říká pod pantoflem.... (pozn. do je mužský protějšek té pod čepcem)

1 0
možnosti

Ústava hovoří o náboženské svobodě, ale nikoli o absolutní toleranci všeho, co je spojeno s náboženskými zvyklostmi. Většina práv daných člověku Ústavou je pak výrazně omezena jinou zákonnou normou. Je skutečně otázkou na ústavní soud, zda je omezení pokrývek hlavy v prostorách školy útokem na náboženskou svobodu a nikoli na vás. Podle mne jim škola nebrání ve svobodě vyznání.

9 2
možnosti

Pokud je to formulovano jako zakaz noseni pokryvky hlavy, pak museji studentky dokazat, ze je to diskriminacni. Zadny zakon nezakazuje telefonovani, zvykani a pod. ve skole. A presto toto zakazuji skolni rady. Nebo chceme anarchii ve skolach?

Uplne staci, ze dnes si kantor nedovoli poslat narusitele vyuky za dvere, pripadne bez predchoziho oznameni rodicum ho nechat po skole. Pred 25 lety se na takove drobnosti nikdo nikoho neptal.

10 0
možnosti

J69a75n 27T73i18c43h18ý

9. 11. 2013 21:59

Ano, taky před 25 lety byla lidská práva ve školách drsně pošlapávána.

K anarchii ve školách - škola není nic jiného než indoktrinační nástroj, ve výuce je tak strašně neefektivní, že by vyšlo na stejno, kdyby neexistovaly. Uměle vytvořená autorita učitele, potlačování osobních identit, arbitrární rozhodování, trest za porušení prapodivných pravidel a nucený pobit. Tyto vlastnosti mají společné dvě instituce - škola a vězení.

0 1
možnosti

zkuste uvažovat ještě jednou na téma , jaký rozdíl je mezi muslimkou a jeptiškou, mezi muslimem a křesťanem, to bude skvělý příspěvek

6 2
možnosti

To je jejich obvyklý žvást srovnávat řeholní šat jeptišek a šátky muslimek. Jenže si neuvědomují jednu věc, že to je nesrovnatelné. Řeholní šat má liturgický význam. Je to odchod ze světského světa a zasvěcení se Bohu.

3 2
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Konzultant online marketingu, taoista šmrcnutý zenem, pasivní aktivista a kryptopunker.


Najdete mě i na Google Plus pod účtem Luděk Kvapil, nebo na Twitteru jako sivaO1c. Samozřejmě působím na na Facebooku